Superior Taste Awards

seabream

Forkys Sea Bream

Superior Taste Award
seabass

Forkys Sea Bass

Superior Taste Award

H Φόρκυς κερδίζει όχι ένα, αλλά δύο βραβεία «Superior Taste Awards».

Παγκόσμιας κλάσης σεφ και σομελιέ βραβεύουν με το «Superior Taste Award» τα προϊόντα λαβράκι και τσιπούρα της ελληνικής εταιρείας Φόρκυς Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ για την ανώτερη γεύση τους.
Κάθε χρόνο, η επιτροπή του International Taste Institute, στην οποία μετέχουν μερικοί από τους καλύτερους σεφ και σομελιέ στον κόσμο, αξιολογεί χιλιάδες προϊόντα. Από αυτά, μόνο ένας περιορισμένος αριθμός πολύ καλών προϊόντων, τα οποία ξεχωρίζουν, καταφέρνει να βραβευθεί με το «Superior Taste Award».

Το 2021, η ελληνική εταιρεία Φόρκυς Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ έλαβε όχι ένα αλλά δύο, με 3 αστέρια, «Superior Taste Awards» για τα προϊόντα της: ένα για το λαβράκι και ένα για την τσιπούρα.

Η οργανοληπτική αξιολόγηση που πραγματοποίησε η επιτροπή δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία για τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της εταιρείας. Τα αποτελέσματα ως προς την πρώτη εντύπωση, αλλά και ως προς την εμφάνιση, την οσμή, τη γεύση και την υφή ανέδειξαν στην πρώτη θέση τόσο το λαβράκι της Φόρκυς με συνολική βαθμολογία 95 % όσο και την τσιπούρα με συνολική βαθμολογία 94 %.

Η Φόρκυς Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ ιδρύθηκε στη Χίο το 1998. Εκτός από το λαβράκι και την τσιπούρα, η εταιρεία παράγει και άλλα είδη θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων.


Η παραγωγή υψηλής ποιότητας ιχθύων αποτελούσε ανέκαθεν κύρια προτεραιότητα της Φόρκυς. Από την ίδρυση της εταιρείας, ένα πεπειραμένο και αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό συμβάλλει στην επίτευξη άριστων αποτελεσμάτων. Η ομάδα της Φόρκυς έχει καλές σχέσεις με τους ανά τον κόσμο πελάτες της, οι οποίοι εκτιμούν ιδιαιτέρως την ποιότητα των ιχθύων της, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει σχεδόν πάντοτε εξασφαλισμένη την προπώληση όλων των προϊόντων της. Επιπλέον, τα στελέχη της εταιρείας, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας, φροντίζουν ώστε τα ψάρια που φθάνουν στους καταναλωτές να πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας.

Τα μέλη της Φόρκυς είναι υπερήφανα που ξέρουν ότι παγκοσμίου κλάσης σεφ και σομελιέ έχουν βραβεύσει με το «Superior Taste Award» την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των βραβευμένων προϊόντων έπαιξε μια σειρά από μέτρα, τα οποία εγγυώνται σταθερή και πολύ υψηλή ποιότητα τόσο για το λαβράκι όσο και για την τσιπούρα. Η Φόρκυς έχει λάβει πιστοποίηση κατά EN ISO 22000: 2005 για το σύνολο της παραγωγής της, από το στάδιο της εισαγωγής των ψαριών στα κλουβιά έως την παράδοση των προϊόντων στην κατανάλωση. Επιπλέον, για τις πωλήσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, η Φόρκυς είναι πιστοποιημένη από τη Whole Foods. Παράλληλα, όλοι οι εταίροι έχουν επίσης πιστοποιήσεις για τα προϊόντα που προμηθεύουν στην εταιρεία, π.χ. τροφές ψαριών, κοντέινερ ψαριών κ.λπ.


Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρήση τροφών που παρέχουν το καλύτερο διατροφικό αποτέλεσμα στα ψάρια ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή και σταθερή ανάπτυξη των ψαριών. Για τον σκοπό αυτό, η Φόρκυς έχει αναπτύξει ισχυρή και δυναμική σχέση με την BioMar Hellenic, την εταιρεία που προμηθεύει τις τροφές. Ο Όμιλος BioMar, ως παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτόμο παραγωγή υψηλής απόδοσης τροφών υδατοκαλλιέργειας, έχει δεσμευτεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός υγιεινού και βιώσιμου παγκόσμιου κλάδου υδατοκαλλιέργειας.

Για τη Φόρκυς, είναι σημαντικό να διατηρεί το περιβάλλον εκτροφής στις καλύτερες δυνατές συνθήκες με τη διαρκή παρακολούθηση της ποιότητας του θαλασσινού νερού. Επιπλέον, διενεργεί ετήσιες αναλύσεις στον πυθμένα κάθε μονάδας πάχυνσης, με στόχο την παρακολούθηση της επίδρασης της παραγωγικής διαδικασίας στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων των βραβείων γεύσης 2021, ο Alan Coxon, πρόεδρος της επιτροπής των σεφ του International Taste Institute, δήλωσε: - Η συνολική ποιότητα των προϊόντων που κατατέθηκαν το 2021 ήταν εξαιρετικά υψηλή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που διαπιστώνουμε πως η βιομηχανία τροφίμων αναπτύσσει συνεχώς πιο υγιεινά προϊόντα, διατηρώντας παράλληλα την έντονη έμφαση στη γεύση.
Η παραγωγή υψηλής ποιότητας ιχθύων, σε συνδυασμό με τις προσωπικές δεξιότητες και μια υποδειγματική ομαδική εργασία άνοιξαν αναμφίβολα τον δρόμο στη Φόρκυς για τη βράβευσή της με δύο «Superior Taste Awards».
Δείτε το πιστοποιητικό του Superior Taste Award για το 2021 και τα αποτελέσματα για το λαβράκι της Φόρκυς Υδατοκαλλιέργειες ΑΕ εδώ

Δείτε το πιστοποιητικό του Superior Taste Award για το 2021 και τα αποτελέσματα για την τσιπούρα της Φόρκυς Υδατοκαλλιέργειες ΑΕ εδώ
Ελληνικα