Προϊόντα

Λαβράκι

Προϊόντα

Το Λαβράκι (Dicentrarchus labrax) είναι ψάρι, που απαντάται στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Το λαβράκι μαζί με τη τσιπούρα από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα περιζήτητα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3.

Το λαβράκι θεωρείται εκλεκτό ψάρι στην ελληνική κουζίνα, ενώ χρησιμοποιείται για διατροφή και από άλλους λαούς. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο κ.ά.

Το Λαβράκι έχει σύνηθες μήκος 40 με 65 εκατοστά και βάρος 5 με 7 κιλά. Το σώμα του είναι επιμήκες. Το όνομα του (Dicentrarchus) έχει να κάνει με την παρουσία δύο ραχιαίων πτερυγίων, το πρόσθιο τριγωνικό και το οπίσθιο τραπεζοειδές. Έχει ασημί χρώμα, ενώ τα μικρά ιχθύδια φέρουν μαύρα στίγματα σε πλάτη και πλευρά. Το ασημί είναι λίγο πιο σκούρο στη ράχη και πιο ανοικτό στη κοιλιά (φαινόμενο της αντισκίασης).

(πηγή. Wikipedia)

Διαθέσιμα μεγέθη

Προϊόντα
ΛΑΒΡΑΚΙ 150-200g
ΛΑΒΡΑΚΙ 200-300g
ΛΑΒΡΑΚΙ 300-400g
ΛΑΒΡΑΚΙ 400-600g
ΛΑΒΡΑΚΙ 600-800g
ΛΑΒΡΑΚΙ 800-1000g
ΛΑΒΡΑΚΙ 1000+g

Τσιπούρα

Προϊόντα

Η Τσιπούρα (Sparus aurata) είναι ψάρι που απαντά στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Η τσιπούρα μαζί με το λαβράκι από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3. Είναι ένα από τα κύρια ψάρια για τις ιχθυοκαλλιέργειες και το πιο σύνηθες είδος της Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας.

Η Τσιπούρα έχει συνήθως μήκος 35 εκατοστά, αν και έχουν βρεθεί ψάρια με μήκος 70 εκατοστά. Έχει ασημένιο χρώμα με μια χαρακτηριστική μαύρη κηλίδα στο τέλος του βραγχιακού επικαλύμματος. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι και το χρυσό τόξο που ενώνει τα μάτια, πιο έντονο στα ενήλικα ψάρια. Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στο όριο του κάτω μισού του βραγχιοκαλύμματος. Η τσιπούρα έχει έντονα κυρτό προφίλ, οβάλ και ψηλό σώμα.

(πηγή. Wikipedia)

Διαθέσιμα μεγέθη

Προϊόντα
ΤΣΙΠΟΥΡΑ 150-200g
ΤΣΙΠΟΥΡΑ 200-300g
ΤΣΙΠΟΥΡΑ 300-400g
ΤΣΙΠΟΥΡΑ 400-600g
ΤΣΙΠΟΥΡΑ 600-800g
ΤΣΙΠΟΥΡΑ 800-1000g
ΤΣΙΠΟΥΡΑ 1000+g

Φαγκρί

Προϊόντα

Το Φαγκρί (Pagrus pagrus) είναι ψάρι των αλμυρών υδάτων το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Σπαριδών. Το φαγκρί μπορεί να φτάσει τα 8 με 9 κιλά σε βάρος και 90 εκατοστά σε μήκος. Το χρώμα του είναι χρυσοκόκκινο. Το φαγκρί ζει κοντά στο βυθό, σε ανοικτά νερά σε βραχώδεις ή αμμώδεις βυθούς. Το βρίσκουμε σε βάθος από 30 έως 250 μέτρα. Συναντάται σε ολόκληρη την Μεσόγειο Θάλασσα, στις βόρειες και στις νοτιοανατολικές ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, αλλά και στον δυτικό Ατλαντικό.

(πηγή. Wikipedia)

Διαθέσιμα μεγέθη

Προϊόντα

Κρανιός

Προϊόντα

Ο Κρανιός (Argyrosomus regius), αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον είδος για καλλιέργεια. Ο κρανιός παρουσιάζει πολλαπλάσια αύξηση σε σχέση με τα ήδη εκτρεφόμενα είδη. Φτάνει μεγάλο μέγεθος σε διάστημα 2 ετών (1.5-2 Κg) δίνοντας την δυνατότητα παραγωγής προϊόντων προστιθέμενης αξίας (πχ. φιλέτα). Επίσης η σχετικά χαμηλή περιεκτικότητά του σε λίπη, δίνει την δυνατότητα στόχευσης διαφορετικών αγορών από αυτών τις τσιπούρας και του λαβρακιού, που σήμερα φαίνεται να είναι κορεσμένες.

Διαθέσιμα μεγέθη

Προϊόντα
ΚΡΑΝΙΟΣ ΕΩΣ 1kg
ΚΡΑΝΙΟΣ 1-2 kg
ΚΡΑΝΙΟΣ 2-3 kg
ΚΡΑΝΙΟΣ 3-4 kg
ΚΡΑΝΙΟΣ 4-5 kg
ΚΡΑΝΙΟΣ 5+ kg

Μαγιάτικο

Προϊόντα

Το Μαγιάτικο (Seriola dumerilli) είναι ένα ψάρι που συναντάται σε πολλές θάλασσες. Είναι δεινός κυνηγός και ρυθμιστής του οικοσυστήματος των θαλασσών στις οποίες κινείται, με την προϋπόθεση ότι η ανθρώπινη παρέμβαση του έχει αφήσει αυτή τη δυνατότητα και δεν το έχει εξαφανίσει είτε λόγω της υπερεντατικής αλίευσης του είτε της μόλυνσης των θαλασσών. Το σώμα του Μαγιάτικου έχει σχήμα ατράκτου και θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε τορπιλοειδές. Έχει σχετικά πεπλατυσμένα πλευρά. Το κεφάλι του παρουσιάζει μια έντονη καμπυλότητα.
(πηγή. Wikipedia)

Διαθέσιμα μεγέθη

Προϊόντα
ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ 1-2kg
ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ 2-3kg
ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ 3-4kg
ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ 4-5kg

Θρεπτική Αξία

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) γνωμοδότησε ότι «Η πρόσληψη 250mg EPA και DHA την ημέρα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας της καρδιάς , πρόσληψη 2g EPA και DHA την ημέρα συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα και 3g EPA και DHA την ημέρα συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.»  EFSA Journal 2009; 7(9):1263  –  EFSA Journal 2010; 8(10):1796.

Τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, είναι τροφή πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και η κατανάλωση τους δύο φορές την εβδομάδα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας της καρδιάς.

Ελληνικα